Rotary Rotary - Rode Kruis boottocht 2019 Rode Kruis

34ste en laatste Rotary - Rode Kruis Boottocht, 30 augustus 2019

Een dag met een lach en een traan...
Terwijl de vrijwilligers en Rotarians het gebouw binnendruppelden kreeg één van de aanwezige medewerksters, die al jaren zeer betrokken is bij de Boottocht, een onverwacht telefoontje met een buitengewoon verdrietig familiebericht.

Bovendien was iedereen (ook de gasten) op de hoogte van het feit dat er geen 35e Rode Kruis Rotary Boottocht meer zal zijn. Zowel Rode Kruis als vervoerder Munckhof hebben aangegeven te stoppen met dit mooie project. De medewerkers van het Rode Kruis én vele gasten gaven aan dit verschrikkelijk jammer te vinden.
De Boottocht zal overigens in 2020 wel doorgang vinden, maar met een andere opzet.

Het welkomstwoord was gericht aan 36 (!) Rotarians van in totaal zeven clubs uit de omgeving van Eindhoven. De weg naar Drimmelen werd carpoolend gevonden en aldaar bleek de appeltaart verrassenderwijs NIET bevroren te zijn. Kombuisteam Margot en Joyce werden uitstekend ondersteund door de overige gele hesjes en zelfs voordat het ruime sop werd gezocht zaten de gasten al aan hun kopje koffie en appeltaart met slagroom.

Troubadour Pim Heldoorn tokkelde er lustig op los en begaf zich tussen zijn enthousiaste publiek, hoewel vele gasten zich tegoed deden aan de 26 graden op het zonnedek.

De gele hesjes voerden vele vrolijke, informatieve en ontroerende gesprekken met de dankbare gasten aan boord, slechts onderbroken door de lunch die door de geoliede Rotarymachine werd uitgeserveerd. Uiteraard bestond lunch weer uit de door onszelf met liefde gesmeerde broodjes.

Vervolgens werd één tafel vrijgemaakt voor een nieuwe boottocht-activiteit: Bingo. Of zoals spelleider Peter van den Berg herhaaldelijk uit de speakers liet schallen: B-B-B-B-B-B-B-B-B Bingo!!!
De hilarische grappen van de spelleider vonden alleen weerklank bij zijn fellow Rotarians. De gasten keken slechts scherp en geconcentreerd wachtend op het volgende getalletje. De mooie prijzen, verzorgd door Pieter Bosman, vonden gretig aftrek bij de fanatieke senioren. De hoofdprijzen, een nieuwe BMW (instapmodelletje) en de geheel verzorgde 7-daagse reis naar Parijs in een romantisch hotelletje, zijn er niet uit gegaan. Helaas had niemand de nummertjes 86 en 91 op zijn of haar briefje staan. Dat de briefjes maar tot 75 gingen werd door niemand opgemerkt. Gelukkig hoefde er niemand op grond van een foutieve “Bingo” gekielhaald te worden. Kortom: de bingo activiteit was een geweldig succes en die houden we erin.

Ondertussen in het kombuis leek een door Margot meegebrachte fles rosé - evenals vorig jaar - ongeopend te blijven bij gebrek aan kurkentrekker, maar een spaanplaat schroef, schroevendraaier en nijptang brachten uitkomst.

Moe maar zeer voldoen reden gasten, Rotarians en vrijwilligers Rode Kruis weer naar Eindhoven. Wat een prachtige dag.
Tijdens de 'nazit' bij het Rode Kruis kreeg ik het niet voor elkaar voldoende dank uit te spreken die recht deed aan de dankbaarheid die ik zelf voelde. Iedereen deed geweldig mee; wat een inzet! Nogmaals iedereen heel erg veel dank, namens de gasten, maar ook namens mezelf. Ik heb ervan genoten.

Tom van Doorne,
Mede namens de Boottochtcommissie 2018-2019 van Rotary Club Eindhoven Zuid: Aeneas Mackay, Annet Scholte Albers, Heleen van Oers, Margot Hoppenbrouwers, Pieter Bosman en Willem van Dam.

De boottocht in beeld