Rotary Rotary - Rode Kruis boottocht 2018 Rode Kruis

Op vrijdag 31 augustus 2018 vond de 33e Rotary - Rode Kruis boottocht plaats. De boottocht werd georganiseerd door Rotaryclub Eindhoven-Zuid met medewerking van: Rotaryclub Best-Oirschot, Rotaryclub Bladel, Reusel-De Mierden, Rotaryclub Eindhoven-Eeckaerde, Rotaryclub Eindhoven-Noord, Rotaryclub Eindhoven-Welschap, Rotaryclub Heeze en Rotaryclub Son en Breugel.

Ruim 150 gasten uit Eindhoven e.o. hebben genoten van de boottocht met de Zilvermeeuw 2 vanuit Drimmelen om en door de Biesbosch. Van één van onze gasten verscheen onderstaand bericht in het Eindhovens Dagblad van woensdag 12 september 2018.


Een mooie dag in de Biesbosch

Op uitnodiging van Rode Kruis en Rotary Club Eindhoven-Zuid nam ik onlangs deel aan een boottocht door de Biesbosch. Met zeven buurtgenoten werden we met een busje naar Drimmelen gebracht.

Waren we aanvankelijk wat stilletjes, op de boot sloeg dat om. Daar zorgde de hartelijke ontvangst met koffie en appeltaart voor. We zaten al snel op het bovendek en kwamen daar, vanwege de stralende zon, de rest van de bootreis niet meer van af.

De lunch en de hapjes waren welgevallig. Komkommer-schijfjes brachten iemand op het idee van een sjoelbak aan boord, nadat een sportschoolhouder ons had uitgelegd hoe belangrijk bewegen is. Ik kreeg vervolgens even het wrange idee dat de reis mede gesponsord zou kunnen zijn door een begrafenisonderneming. We zaten immers al bijna zeven uur lang stil, aten, snoepten, dronken, babbelden, gierden geregeld van het lachen en we hadden nog drie uur zitten voor de boeg.

Die wrange gedachte werd nog versterkt toen ik vanaf het toilet het koor voor hen die niet naar boven konden of wilden, hoorde zingen: Waarheen leidt de weg, die we moeten gaan...

We voeren voor mijn gevoel te rustig onder de drie Moerdijkbruggen door: die voor gewoon spoor, de hogesnelheidstrein en voor het overige verkeer. Wat was ik blij dat we zonder brokken voorbij die eerste waren. Er zijn altijd wel treinreizigers die juist dán het toilet gebruiken.

We voelden gedurende de tocht een oprecht liefdevolle inzet van onze begeleiders, waarvan er af en toe een een praatje aan tafel kwam maken. Zo maakten we onder meer kennis met een advocaat, een tandarts, een vertegenwoordiger van Het Steendrukmuseum en een seksuoloog. "Van alle gemakken voorzien", vond iemand en bedankte iedereen die zorg droeg voor deze geweldige dag.

"Sorry, Rode Kruis medewerkers, dat we van u géén 'gebruik' hebben hoeven maken. Misschien een volgende keer.

Jack van Hoek, Eindhoven


Wij danken alle vrijwilligers van het Rode Kruis Eindhoven en de Rotary die aan het succes van deze dag hebben meegewerkt!

Rotaryclub Eindhoven-Zuid